Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
699 kr kvar till fri frakt
  • Stort utbud av ramar
  • Fraktfritt över 699:- (49:-)
  • Snabb leverans
  • Trygg betalning med KLARNA
  • Måttanpassa ramar i egna mått
Hem / Ram i eget mått / Måttanpassad ram Basic

Ram Basic - Valfri storlek

Har du svårt att hitta ram i din storlek så kan du beställa en måttanpassad ram helt efter dina egna mått här.
För att beställa en måttbeställd ram klickar du på den ram du gillar och fyller i måtten. Måtten du anger ska alltid vara bildmåttet.

Ramen levereras med riktigt floatglas, syrafritt bakstycke samt vikbleck så du enkelt kan öppna och stänga ramen. Varje ram levereras med en uppsättning av upphängnings anordning som ni fäster på ramens baksida beroende på om ni önskar ramen liggande eller stående.

Se vår ramguide för hur du beställer din ram. 

Är du osäker på hur du ska beställa? Skriv till oss i chatten längst ner på denna sida vi svarar er direkt.

Köp en måttanpassad ram

Ibland har man bilder som inte alltid passar standard storlekar på ramar detta betyder inte att det är omöjligt att hiitta rätt och att man måste ge upp hoppet om att rama in sina bilder.

Vi på rambutiken.se har en modern ramverkstad där vi kan tillverka ramar på beställning. Här beställer du dina tavelramar helt efter dina egna mått och önskemål.  

Vi sköter all produktion i vår ramverkstad baserad på era önskemål och förutsättningar. Med över 10 års erfarenhet av rambranschen kan du som kund alltid förvänta dig ett kvalitativt resultat till ett bra pris. Våra ramar kommer från Nordiskt trä och är samtliga miljövänliga och framtagna under noga granskade kontroller.

Alla ramar levereras med riktigt floatglas samt ett syrafritt bakstycke med vikbleck för att du ska kunna öppna och stänga din ram på ett enkelt sätt. Till varje ram får man med en upphängningsanordning som man kan montera på sin ram antingen vågrätt eller lodrätt.

Bildmått & Falsmått

För att förklara så enkelt som möjligt hur du ska tänka när du beställer din ram har vi en enkel guide nedan. Du kan även se vår ramskola där vi förklarar mer ingående.

Falsmått = Det faktiska måttet som ramöppningen har (från baksidan)
Bildmått = Det faktiskta måttet som din bild har kant till kant.
Det är utifrån dessa mått du beställer din ram och passepartout.

 

Exempel på ram utan passepartout (utfallande bild)

Du har en bild som är 50x50cm (hela pappersmåttet är 50x50cm) och du vill ha en ram som passar denna precis. Dvs bilden är utfallande i ramen.
Då ska du beställa din ram i 50x50cm.
Vi lägger alltid på +2mm på din dina mått när vi tillverkar ramen för att det som ramas in ska kunna "andas" och inte bli för tight och där av kunna bubbla sig. Detta kallas "fallsmått".

 

Exempel ram med passepartout

Du har en bild som är 50x50cm (hela pappersmåttet är 50x50cm) och du vill ha en ram med passepartout runt din bild. Dvs vit/svart kant runt bilden.
Då ska du beställa din ram i tex 60x60cm
Detta betyder att din ram är 60x60cm och din bild 50x50cm detta ger dig ca 5cm passepartout runt om din bild. Tänk på att din passepartout ska ligga ca 1cm över bilden för att inte trilla igenom. Du ska alltså beställa din passepartout i yttermåtten 60x60cm och innermåttet 49x49cm

Vi lägger alltid på +2mm på din dina mått när vi tillverkar ramen för att det som ramas in ska kunna "andas" och inte bli för tight och där av kunna bubbla sig.
Detta kallas "fallsmått".

Observera att när vi tillverkar er ram reserverar vi oss för en felmarginal på max 3mm


För att läsa mer information gällande inramningar och ramverkstad.
Klicka här.

OBS
Måttanpassade ramar och passeaprtouter har inget öppetköp, bytesrätt eller ångerrätt. Då varje ram och passepartout tillverkas utifrån era mått kan vi ej sälja denna vid ett eventuellt fel.